Dárkový poukaz je určen pro celou čtyř člennou rodinu, pro děti od 10 let na téma: Cesta do světa včel na včelí farmě. Dárkový poukaz lze také po domluvě využít pro dvě osoby. Hodnota poukazu je 3600 Kč pro 4 osoby. Dle domluvy termínu ve Vámi vyhovujícím dnu během včelařské sezóny, strávíme společně 2 hodiny poznáváním života včel u nás na včelařské farmě v Polizých.
Zážitek doporučujeme pro celou rodinu.

Vy a Vaše rodina se stane včelařem na zkoušku a vstoupíte do světa úžasných včel.

Připravíme pro Vás k zapůjčení včelařské oblečení a vydáte se s námi na poznávaní života včel.

Jak kurz včelařem na zkoušku probíhá?

Naše včelařská farma v Polizých se nachází mezi Hradcem Králové a Pardubicemi ve vesničce Polizy. Po výběre vhodného termínu pro Vás se setkáme u nás na včelařské farmě cca 10 minut před konáním kurzu. 

Kurz je rozdělen do 2 částí, délka trvání 2 hodiny. 

Teoretická část - vyprávění o životě včel. Proč jsou včely důležité a jaká je jejich role ? Ukážeme Vám úl zevnitř a jak to žije v úle. Představíme Vám včelařské pomůcky, které budete při práci potřebovat. Součástí teorie je ochutnávka medu od našich včelek, medová limonáda pro děti a chleba s máslem a medem a medoviny pro dospělé. 

Praktická část u včel – převlečení do včelařských obleků. Ukázka úlu a života včel v úlu, přímý kontakt se včelami, další povídání o včelách. V praktické ukázce uvidíte na živo jak žije včelí společenství, jak to v úlu probíha. V období, kdy jsou trubci – možnost ,,pomazlit se s trubcem,, Ukázka výroby svíček ze včelího vosku. 

Doplňující informace ke kurzu

Včelařský kurz je možné absolvovat od začátku května do konce srpna v daném včelařském roce. Minimální věk pro aktivní účast na kurzu je 10 let. Kurz nedoporučujeme osobám s alergií na včelí jed, i přesto, že jste maximálně chráněni, může k bodnutí od včely dojít. Kurz se koná pouze za příznivého počasí bez deště a výraznějšího větru.

Co na sebe?

Stačí pohodlně oblečení, ochranný oděv vám bude zapůjčen včetně včelařských rukavic a včelařského klobouku. Obuv sportovní nebo pevná, pro dámy rozhodně nedoporučujeme boty na podpatku.

(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)