Velká přepravní bedna s větráním - roják, univerzální je určena k přepravě plástů, souší pro různé rámkové míry a také k přepravě včel / případně oddělků. pro různé rámkové míry.

Požadovanou rámkovou míru lze v bedně jednoduše nastavit za pomoc distanční hřebenu. Přepravné bedny zabezpečují pohodlnou přepravu 1 až 8 rámečků. Bedny jsou vyrobeny z potravinářského plastu. Bedny jsou opatřeny víkem se širším dnem, čím se docílí perfektní těsnosti beden, které oceníme také při medobraní a zvýšené slídivosti. Bedny se dají snadno uskladnit a jsou štosovatelné. Výrobcem je pan Štefan Strýček z Medlovic.

Daná přepravní bedna má uzpůsobené víko pro včelařský smyk.

Jedná se o skvělou pomůcku pro všechny včelaře, kteří med vytáčí dále od úlů. Přepravní bedny mají včelotěsný uzávěr, do kterého se Vám nedostanou včely. Nemusíte je tak neustále ometat a odhánět od již vyňatých rámků, na které se tak rády opět slétají. Vyrobena je z dezinfikovatelného a odolného plastu s certifikátem použití pro styk s potravinami a ochranou proti ÚV záření tak, aby Vás co nejméně zatěžovala a manipulace s ní byla co nejjednodušší.

Na bocích bedny jsou větrací otvory, které jsou zasíťované nerezovým pletivem. Ve víku je uzavíratelný odklopný otvor, který lze v podletí využít po nasazení smyku k tvorbě smetenců. Bedna je opatřena popruhem, karabinkami a zajišťovacími závlačkami. Lze též použít pro tvorbu oddělků. Upozornění: „Popruh není určen k nošení bedny přes rameno při plném zatížení (35kg)!“

S touto skvělou pomůckou odpadá nepraktické přenášení rámků sem a tam za stálého odhánění nebojácných včel, které nechtějí svůj poklad dát zadarmo. Bedna je vhodná na rámky různých rámkových měr. Nosníky na rámky lze posouvat a tak rámkovou míru upravit A B Z L aj. Nosníky jsou opatřeny výřezy 25-27mm zabraňující sesmeknutí. Lze přepravovat 1-8 rámků.

Bedna pro rámky. o rozměrech 24 až 30 cm x 23 cm nižších. Bedny jsou štosovatelné - úsporné na místo.

V nabídce i variantu bez zasí'tování a nebo se zasiťováním.

Nevystavujte bednu celoročně na slunci.

Video zde https://www.youtube.com/watch?v=dy4vswIzbCM&fe
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)