Vyvíječ Aerosolu / GRIFIN /typ K / slouží k likvidaci škůdců a pomáha při lěčení včelstev například proti varoáze.

Vyvíječ areosolu Grifin K slouží k vypuzování, případně likvidaci nežádoucích škůdců.

Vyvíječ vytváří jemný areosol vstříknutím mediciálního oleje s léčivem do rozehřáté trubičky a pomocí trysky vstříkne mlhovinu do prostoru úlu. Vyvíječ areosolu Grifin K přináší rychlé léčení a má vysokou účinnost. Teplota se vytváří pomocí bombičky s plynem.

Vyvíječ areosolu Grifin K je český výrobek od p. Brentnera.

Grifin není v ČR schváleným přípravkem pro léčbu varroázy.
Nepoužívejte Grifina v ČR k fumigaci roztočů při boji s varroázou.

Dříve bylo značení Grifinu K, jako Grifin 1 a 2. Použití Grifinu k práci je právě dané časem. Kartuš vydrží hořet asi 1,5 hod. Hořák s bombou je časově výhodnější. Vzhledem k tomu, že se hořák v obou případech nechá jednoduše vyjmout, záleží na požadavcích, které s ním chceme dělat. Daný typ - Grifin K podstatně lehčí a ulehčuje mobilitu a práci s přístrojem.

Informace k provozu:

Kartuše v Grifinu K může zůstat do dalšího použití. Příprava trvá zhruba 2-3 min. a aplikace je otázkou několika málo vteřin. Na kolik startů kartuše vydrží je dáno počtem startů s nahříváním a dobou aplikace za pomoci přístroje.

Co se týče obou typů: Grifina K nebo H, jakmile dochází plyn v bombě nebo kartuši, nedokážete ohřát výměník, aby závity z červenaly a může hořet i několik minut, v případě bomby i desítek minut. Je zbytečné se pokoušet o aplikaci, protože dochází ke špatnému odparu a neodpařený olej odkapává z trysky. Výměna kartuše nebo bomby a jde se dál.

Vyvíječ Aerosolu / GRIFIN /typ K / je na 0,19 kg bombu / balení obsahuje bombu + olej
(vyhrazujeme si právo měnit tyto popisy a specifikace bez předchozího upozornění)